Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Επιτροπή Γραμματικού – Μαραθώνα κατά των ΧΥΤΑ


From: D.S.DAMASKOS [mailto:damaskosdimitrios@gmail.com]
Sent: Thursday, February 09, 2012 2:16 PM
To: 'Δελαγραμμάτικας Βασίλης'
Subject: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για σύναξη Δ
/ρχου 10-2-12 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 της Επιτροπή Γραμματικού – Μαραθώνα κατά των ΧΥΤΑ
Ο Δήμαρχος κάλεσε σε κλειστή σύναξη, τους επικεφαλής των  παρατάξεων στο Δ.Σ., το Συντονιστικό Όργανο Αιρετών Δήμου για το ΧΥΤΑ  και τους  Ν. Κούκη και Γ. Κόλλια, στο Δημοτικό Κατάστημα του Γραμματικού την Παρασκευή 10/2/2012 προκειμένου να επαναπροσδιορίσουν και να συντονίσουν τις ενέργειες για το ΧΥΤΑ. 
Θεωρούμε απαράδεκτο να υποβαθμίζεται και να απομονώνεται από την κοινωνία η υπόθεση του αγώνα ενάντια στο ΧΥΤΑ στα πλαίσια μιας τέτοιας σύναξης.
Ιδιαίτερα  όταν το θετικό πόρισμα των επιθεωρητών περιβάλλοντος, που δρομολογεί επιτέλους ελπίδες για την αποτροπή του ΧΥΤΑ, ήταν αποκλειστικά αποτέλεσμα των προσπαθειών και των δαπανών, μελών της Επιτροπής και άλλων συμπολιτών μας .
Όταν μάλιστα τόσο ο Δήμαρχος και όσο και ο πρώην κοινοτάρχης  κ. Κούκης που καλείται στη σύναξη, αρνήθηκαν να συμβάλουν στις μελέτες και γενικά στις προσπάθειες τεκμηρίωσης των προσβολών του έργου που έγιναν από μεμονωμένους πολίτες και την Επιτροπή κατά των ΧΥΤΑ.
Ειδικά δε ο κ. Κούκης προσπάθησε ακόμα και να αποτρέψει την δημιουργία αυτών των μελετών λέγοντας και το γνωστό ενώπιων πολλών μαρτύρων ‘’μελέτες έχουμε’’.

Ακόμα χαρακτηριστικότερο είναι η μη συμβολή του στην λήψη αδείας γεώτρησης η οποία όταν γίνει (και θα φροντίσουμε να γίνει) θα αποκαλύψει πλήρως και χωρίς περιθώρια αντίκρουσης  την απογορευτική για το έργο εγγύς υδροφορία.

Την άδεια αυτή μας έδωσε  μετά από πολλές γραφειοκρατικού τύπου καθυστερήσεις και δυσκολίες η κατά τα άλλα ‘’αγωνιζόμενη κατά του ΧΥΤΑ Νομαρχία.

Και μας την αφαίρεσε με τριτοκοσμικό τρόπο και την τελευταία στιγμή ζημιώνοντάς μας και οικονομικά η Πολεοδομία Παλήνης.(σε αυτό φαίνεται ότι οφείλεται και η καθυστέρηση από την Νομαρχία στο να περάσουν οι καλλικρατικές αρμοδιότητες στην Πολεοδομία .Παλήνης  που έκανε, κατόπιν σχεδίου, την ανάκληση).

Σε όλα αυτά και ο Δήμος και ο κ. Κούκης δεν ήταν (και είναι) απλά απόντες  αλλά ο δεύτερος έχει πει και το αχαρακτήριστο ‘’δεν χρειαζόμαστε καμία γεώτρηση …θα κάνει γεωτρήσεις ο εργολάβος’’.

Καταλήγοντας,   
Στις σοβαρές αυτές εξελίξεις πρέπει να επιληφθεί το Δημοτικό Συμβούλιο σε συμπαράταξη με τους πολίτες και τους συλλογικούς φορείς. 

Γι αυτό καλούμε, αυτή τη σημαντική στιγμή, τους επικεφαλής των παρατάξεων και τους άλλους που προσκλήθηκαν να μην συμβάλλουν στην συνέχιση της ‘’βαθειά οργανωμένης’’ διαχρονικής υποβάθμισης αλλά και υπονόμευσης της προσπάθειας κατά του ΧΥΤΑ, και να απέχουν από αυτή τη σύναξη.

Γραμματικό 8-2-2012

Πηγή E-mail

1 σχόλιο:

  1. Eιναι τελείως απαράδεχτον. Μα δεν νρέπονται καθόλου. Οι κκ Γκίκας και Δαμάσκος πρέπει οποσδήποτε να παρευρεθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε τι σκέπτεστε...