Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Καλή Ποιότητα του Πόσιμου Νερού στον Μαραθώνα - Να το πιστέψουμε?


ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ...νερό από το δίκτυο δεν πίνουμε.

Βαρνάβας: Παροχή νερού από συνδυασμό γεωτρήσεων και ΕΥΔΑΠ. Δίκτυο μέσω  εναπομεινάντων αμιαντοσωλήνων.Υψηλή ύπαρξη αλάτων αλλά και αίσθηση χλωρίου κατά καιρούς. Γεύση βαριά.


Διαβάστε σχετικά Άρθρα:

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ
ΚΑΛΗ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατων εργαστηριακών αναλύσεων (μικροβιολογικών και χημικών) που πραγματοποιούνται κάθε μήνα από τα πιστοποιημένα, Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών Α.Ε. για τον Δήμο Μαραθώνος, και σε συνεργασία με το ΥΠΕΚΑ, την ΕΥΔΑΠ και με την Περιφέρεια Αττικής, προκύπτει ότι το πόσιμο νερό της πόλης είναι καλής ποιότητας -προς το παρόν- αφού πληροί τους υγειονομικούς όρους της ΚΥΑ Υ2/2600/2001, η οποία αφορά την ποιότητα νερού ανθρώπινης κατανάλωσης...

Στα πλαίσια των ανωτέρω αναλύσεων δείγματα ποσίμου νερού λαμβάνονται κάθε φορά από 33 συνολικά επίκαιρα σημεία του Δικτύου Ύδρευσης και των τεσσάρων Δημοτικών και Τοπικών Ενοτήτων του δήμου Μαραθώνα.
Συγκεκριμένα τα 33 αυτά σημεία είναι το 1ο και 2ο Γυμνάσιο Νέας Μάκρης, το Λύκειο Νέας Μάκρης, το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Αγίας Μαρίνας, το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Ανατολής, το 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Μάκρης, το ΕΕΕΕΚ και το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Παμμακαρίστου, το 3ο Νηπιαγωγείο Νέας Μάκρης, το Κυκλοφοριακό Πάρκο στο Ζούμπερι, η Γεώτρηση Ανατολής, το Δημοτικό Σχολείο Μαραθώνα, το 1ο, 2ο και 3ο Νηπιαγωγείο Μαραθώνα, το Γυμνάσιο Μαραθώνα, το Λύκειο Μαραθώνα, το Δημοτικό Σχολείο Τύμβου Μαραθώνα, το Δημοτικό Σχολείο Κάτω Σουλίου, το Νηπιαγωγείο Παραλία Μαραθώνα, ο Οικισμός Αγίου Γεωργίου, ο Οικισμός Δικαστικών Υπαλλήλων, Συνεταιρισμός πολυτέκνων, Περιοχή Παντείου Πολιτείας, η ταβέρνα Μπέκα στο Άνω Σούλι, η Εκκλησία Αγίου Ιωάννη Μαραθώνα, το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Γραμματικού, ο Ιερός Ναός στο Μεγάλο Σέσι, η νέα και η παλαιά Πλατεία Γραμματικού, ο Οικισμός Αγίας Παρασκευής, ο Άγιος Δημήτριος στην Παραλία Βαρνάβα, η περιοχή Ρουμελιώτικα, το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Βαρνάβα.
Τα συνημμένα αποτελέσματα αναλύσεων νερού είναι ενδεικτικά ανά περιοχή.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...