Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Το ΕΣΠΑ – η κομματική λεηλασία συνεχίζεται!

ΤO ΕΣΠΑ λεηλατείται από τους κομματικούς μηχανισμούς και τα κλειστά κυκλώματα που αναπτύσσονται σε διάφορους χώρους της κρατικής μηχανής. Η κοινωνία είναι σκόπιμα μη ενημερωμένη ώστε να μην μπορεί να κάνει προτάσεις συμμετοχής και ο ρόλος του ΕΣΠΑ καταντά να περιορίζεται στα χέρια μιας νομενκλατούρας. Η δράση του ΕΣΠΑ όπως κατάντησε είναι ένας μηχανισμός που δεν αγγίζει όλη την κοινωνία.

Το ΕΣΠΑ είναι το τελευταίο κόκαλο που ‘γλύφουν’ οι διάφοροι κομματικοί σχηματισμοί και οι ‘φάντηδες’ των ΜΚΟ...

Λόγω της σκόπιμα μη καλής διάχυσης της πληροφόρησης του ΕΣΠΑ στην κοινωνία, το ΕΣΠΑ έχει αδιάθετα κονδύλια. Έτσι βολεύει τα διάφορα ‘τροκτικά’. Τα αδιάθετα αυτά κονδύλια αναδιανέμονται συχνά και πάλι στους ίδιους κύκλους και στους ίδιους χειριστές προγραμμάτων.

Τα προγράμματα της Ε.Ε. αντί να αποτελέσουν εργαλεία ανάπτυξης αποτέλεσαν κύριο μοχλό διαφθοράς της κοινωνίας μας. Αποτέλεσαν το ‘τυρί’ για να απασχοληθούν οι πανεπιστημιακοί κυρίως κύκλοι και έτσι να απέχουν από την κοινή δράση με τους άλλους πολίτες. Στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας μας δημιουργήθηκε ο λεγόμενος ‘Ειδικός Λογαριασμός’. Κάθε ίδρυμα και τον δικό του ‘Ειδικό Λογαριαμό’. Εκεί είναι ο βόθρος των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Εκεί τα σκάνδαλα. Στις περισσότερες των περιπτώσεων τα προγράμματα δεν ήταν και δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα πακέτο χαρτιά, στα οποία χαρτιά εμφανίζεται κάποιο έργο και συνήθως τίποτε παραπάνω. Από τον ‘Ειδικό  Λογαριασμό’ αναδεικνύεται ο καθηγητής με τις κομματικές διασυνδέσεις. Εκεί η τιμωρία όσων δεν ‘συνεργάζονται’ με τους άλλους.

Κανείς δεν απουσίασε από τα διάφορα ΚΒΣ και ΕΣΠΑ που παρέλασαν από την χώρα μας. Εκεί ήταν οι εκδότες, οι μεγαλοκαναλάρχες αλλά και οι Εθνικοί μας Εργολάβοι. Αυτά ήταν τα εργαλεία της Γραφειοκρατικής Ευρώπης. Έτσι χρηματοδοτούνται οι μηχανισμοί του σάπιου συστήματος το οποίο και μας πτώχευσε.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...