Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: Γιώργος Κοροβέσης, Δήμαρχε «Τέτοιες εξαπατήσεις έφεραν την Ελλάδα στο σημερινό εφιάλτη»

14 Φεβρουάριος 2012 - Παλιό αλλά επίκαιρο
Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γραμματικού, Γιώργος Κοροβέσης, κατηγορεί μέσω του marathonlive.gr το δήμαρχο Ιορδάνη Λουίζο για κατ’ εξακολούθηση εμπαιγμό των κατοίκων της κοινότητας
«Τέτοιες εξαπατήσεις έφεραν την Ελλάδα στο σημερινό εφιάλτη»

Ο ασκός του Αιόλου που διαταράσσει τις σχέσεις του δημάρχου Μαραθώνα με κατοίκους του Γραμματικού, φαίνεται ότι έχει ανοίξει πλέον για τα καλά.

Η απάντηση που έδωσε ο Ιορδάνης Λουίζος - μέσω του marathonlive.gr - στις καταγγελίες των κατοίκων με αφορμή την επιλογή της περιοχής Λούτσα για την κατασκευή βιολογικού καθαρισμού και όχι την ανέγερση σχολικών κτιρίων όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά, πυροδότησε νέα θύελλα αντιδράσεων.
Απαντώντας στους ισχυρισμούς του δημάρχου, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γραμματικού, Γιώργος Κοροβέσης κατηγορεί τον κ. Λουίζο για «κατ’ εξακολούθηση εμπαιγμό» των κατοίκων ο οποίος ξεκίνησε προεκλογικά και δε λέει να σταματήσει.
«Ο κύριος Λουίζος θεωρεί ότι μπορεί να κοροϊδεύει απροκάλυπτα τους πάντες, όπως ακριβώς το έπραξε στην προεκλογική του συγκέντρωση με τη δήθεν δέσμευση του για κατασκευή σχολείων στο οικόπεδο της Λούτσας. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες προεκλογικές “φούσκες” που σέρβιρε στους ψηφοφόρους του. Προφανώς είχε παντελή άγνοια για το Γραμματικό και απλά ξεγέλασε τους κατοίκους με μια ομιλία που του είχαν υπαγορέψει σύμβουλοί του, γνωρίζοντας τις ανάγκες της κοινότητας. Από τότε ήταν εξαιρετικά δύσκολο να κατασκευαστεί σχολείο στο συγκεκριμένο οικόπεδο. Από τότε γνώριζε ότι το κόστος λειτουργίας θα ήταν δυσβάσταχτο. Δεν το… ανακάλυψε στην πορεία, όπως ισχυρίζεται σήμερα. Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν καν τεθεί επί τάπητος το ζήτημα χωροθέτησης του βιολογικού, ουδείς ασχολιόταν με την κατασκευή σχολείου στη Λούτσα. Ακόμη και ένα συμβούλιο πριν το βιολογικό, συζητούσαμε άλλου είδους αξιοποίηση του οικοπέδου και εμείς είχαμε προτείνει ακόμη και τη δημιουργία πίστας αερομοντελισμού», υπογραμμίζει ο κ. Κοροβέσης και προσθέτει:
«Η προεκλογική εξαπάτηση των κατοίκων όμως συνεχίζεται και σήμερα. Ο κύριος Λουίζος εμφανίζει το Γραμματικό ως ιδανικό τόπο χωροθέτησης του βιολογικού υποβαθμίζοντας δύο συγκεκριμένα δεδομένα: Πρώτον ότι το Γραμματικό δεν προβλέπεται να συνδεθεί στο ΚΕΛ και δεύτερον ότι η περιοχή μας είναι ήδη περιβαλλοντικά υποβαθμισμένη ελέω ΧΥΤΑ. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ο κύριος Λουίζος αποκρύπτει ένα στοιχείο που προσωπικά μου θυμίζει την πορεία που ακολουθεί το κολυμβητήριο της Νέας Μάκρης.
Ναι μεν η κατασκευή του έργου είναι χρηματοδοτούμενη – όπως ακριβώς είχε συμβεί και με το κολυμβητήριο – αλλά το κόστος λειτουργίας του βιολογικού στη Λούτσα, το οποίο θα κληθούν να πληρώνουν οι κάτοικοι του δήμου Μαραθώνα, είναι το υψηλότερο απ’ όλες τις υπόλοιπες επιλογές. Όπως αποδείχτηκε λοιπόν και με το κολυμβητήριο η βιωσιμότητα του βιολογικού – ή οποιουδήποτε άλλου έργου - ουδόλως απασχολεί τον κ. Λουίζο που πιθανότατα έχει άλλες προτεραιότητες στο μυαλό του».
Και ο Γιώργος Κοροβέσης καταλήγει: «Συμπεριφορές αν αυτές του κυρίου Λουίζου που στηρίζονται στην προεκλογική εξαπάτηση του εκλογικού σώματος και στην κατ’ εξακολούθηση κοροϊδία των πολιτών έφεραν τη χώρα μας αντιμέτωπη με το σημερινό εφιάλτη».
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...