Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Δημοτικές Εκλογές 2014 – Ενιαίος Δήμος Μαραθώνος

Υποψήφιοι Δήμαρχοι για τον Ενιαίο Δήμο Μαραθώνα.

Φίλες και Φίλοι του ενιαίου Δήμου Μαραθώνα,
Θέλω να πιστεύω σε αυτές τις Δημοτικές εκλογές θα επικρατήσει η λογική. Ένα από τα πολλά πράγματα που θα ήθελα να ακούσω πρώτα από όλους τους συνδυασμούς που συμμετείχαν στις δημοτικές εκλογές του 2010 θα είναι και πρέπει να είναι ο απολογισμός των 3.5 χρόνων που πέρασαν.
Έτσι λοιπόν ο συνδυασμός της συμπολίτευσης ( δηλαδή ποίος ? Ο Συνδυασμός του Αξιότιμου κύριου Ιορδάνη Λουίζου) πρέπει να κάνει απολογισμό για το έργο που έκανε  στα 3,5 χρόνια ή που δεν πρόλαβε να κάνει  και θέλει άλλα 5 χρόνια για να το εφαρμόσει.
Και οι συνδυασμοί της αντιπολίτευσης ( δηλαδή ποιοι ?? Οι κ.κ. Τζιλάβης, Ιωνάς, Δεληβορίας και Στεφανίδης) κριτική για το έργο που έγινε ή δεν έγινε από την συμπολίτευση στα 3.5 χρόνια που πέρασαν. Με επιχειρήματα τεκμηριωμένα για να ενημερωθούν οι δημότες. Αυτό θα πρέπει να είναι το κριτήριο για την συμπολίτευση αν θα πρέπει να επανεκλεγεί, αλλά και γνώση και συμμόρφωση για τους επόμενους που πρόκειται να αναλάβουν ( όποιοι και αν είναι αυτοί ). 

Οι δε νέοι για πρώτη φορά συνδυασμοί που πρόκειται να αναμετρηθούν σε αυτές τις Δημοτικές εκλογές, θα πρέπει να έχουν ένα πρόγραμμα πενταετίας για το τι πρόκειται να κάνουν με σειρά προτεραιότητας.
Από την άλλη και οι δημότες  όλων των δημοτικών κοινοτήτων ( Νέα Μάκρη, Βαρνάβα, Μαραθώνα, Γραμματικό) θα πρέπει και εκείνοι με την σειρά τους να παρουσιάσουν μια λίστα με τα 10 ή 20 ή και 30 σοβαρά προβλήματα που τους απασχολούν και θα πρέπει όλοι οι συνδυασμοί να πάρουν θέση . ( Για παράδειγμα τον ΧΥΤΑ Γραμματικού, τα εργοστάσια, την ανακύκλωση, τον Βιολογικό Καθαρισμό, το Εθνικό Πάρκο Σχινιά, τις υποδομές, τις λακκούβες στους δρόμους, τα αθλητικά, πολιτιστικά, την συγκοινωνία, τα διόδια, την κοινωνική συνοχή κ.τ.λ.π) 

Σκέψεις
Ενώ ο Δημότης αναμένει με μεγάλο ενδιαφέρον να ακούσει προτάσεις και ενημέρωση για τα του Δήμου του. Οι εκάστοτε αρχηγοί των συνδυασμών  ψάχνουν για υποψήφιους για την  στελέχωση τους.
Κάποια από τα κριτήρια αυτών και παρακαλώ θερμά διορθώσετεμε  αν πέφτω έξω είναι.

-        Τον Α ή Β παράγοντα της περιοχής

-        Να έχει μεγάλη οικογένεια ( Σόι ) 

-        Να είχε ασχοληθεί ίσως ξανά στο  παρελθόν  με τα κοινά
-        ……………………………….
-        κ.τ.λ.π……………

Πως ψηφίζει ο ψηφοφόρος  στους Δήμους ?

Τον Κουμπάρο, τον ξάδερφο, την Κουνιάδα, την κόρη του φαρμακοποιού, τον φούρναρη, τον μεγάλο δικηγόρο, την Ιατρό , τον  γείτονα που τον βοήθησε και κλάδεψε τις ελιές, τον τοπογράφο που του όφειλε μια χάρη , τον λογιστή του………………………………………………………κ.τ.λ.π.

Αφού γίνονται όλες αυτές οι ζυμώσεις έχουμε τελικά το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα σε επίπεδο Δήμων.
Στο τέλος της τετραετίας ανακαλύπτουμε ότι και πάλι δεν έχουμε Βιολογικό, ότι δεν γίνεται ανακύκλωση και πολλά που έπρεπε να είχαν γίνει και δεν έχουν γίνει.
Από την άλλη ακούμε φράσεις του τύπου κακούργα Κοινωνία, άτιμη Κοινωνία πως φταίει η κακιά δημοσιονομική πολιτική, ο Ρώσος , Γάλλος, Αμερικάνος αλλά ποτέ δε φταίμε εμείς.
Επίσης δεν ζήτησα από κανέναν αγάλματα, ανδριάντες αλλά και από την άλλη δεν επιθυμώ  να φορτωθώ με μηνύσεις ή αγωγές. Αυτό που ζητάω είναι ενημέρωση για τα σοβαρά προβλήματα του τόπου μας .

Αποτραβιέμαι και αναμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να ακούσω τι έγινε στα 3.5 χρόνια που πέρασαν και τι πρόκειται να κάμουν στα επόμενα 5 χρόνια ο συνδυασμός που πρόκειται να αναδειχτεί νικητής την επομένη των εκλογών.

Την παρακάτω εκλογική πίτα ( Σχετικό 1) εύχομαι και ελπίζω να την κερδίσει αυτή τη φορά ο ικανότερος και ο σοφότερος και ο ποιο παραγωγικός. Χωρίς εκβιασμούς ή τραμπουκισμούς ή εκφοβισμούς. 
Δεν έχω παρά να ευχηθώ καλή επιτυχία στον ΙΚΑΝΟΤΕΡΟ.

Με Εκτίμηση
Κυριάκος Α.  Γκίκας


Σχετικό 1



Διαβάστε ακόμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...