Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Greek Summer: Ερχονται 19 εκατομμύρια τουρίστες

Είναι έτοιμος ο Δήμος Μαραθώνα  να προϋπαντήσει επισκέπτες ντόπιους και αλλοδαπούς?? Φοβούμαστε ότι Θα  γίνουμε και πάλι ρεζίλι. Δέστε εικόνες ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ & ΕΔΩ, και αναρίθμητες άλλες.


Πολύ καλύτερο καλοκαίρι, αλλά και έτος, για τον τουρισμό, απ’ ό,τι αρχικά αναμένονταν, προβλέπει ο ΣΕΤΕ. Αναθεώρησε τον αρχικό στόχο κατά μισό εκατομμύριο τουρίστες















Πολύ καλύτερο καλοκαίρι, αλλά και έτος, για τον τουρισμό, απ’ ό,τι αρχικά αναμένονταν, προβλέπει ο ΣΕΤΕ. Αναθεώρησε τον αρχικό στόχο κατά μισό εκατομμύριο τουρίστες
Με βάση τα νέα δεδομένα των προγραμματισμένων αεροπορικών θέσεων από το εξωτερικό για το 2014, ο ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) προχώρησε σε αναθεώρηση του αρχικού στόχου των 18,5 εκατ. διεθνών αφίξεων στα 19 εκατ. Αυτό προκύπτει από την επεξεργασία των στοιχείων του ετήσιου προγραμματισμού των πτήσεων της Εθνικής Αρχής Συντονισμού Πτήσεων (ΕΑΣΠ), που υλοποίησε το νεοσύστατο SETE intelligence.
Η μελέτη καταγράφει για το 2014 σημαντική αύξηση προγραμματιζόμενων πτήσεων και θέσεων από το εξωτερικό σε σχέση με το 2013. Αν και η τελική υλοποίηση πτήσεων που θα εκτελεσθούν από τις αεροπορικές εταιρείες, καθώς και η πληρότητα των θέσεων θα δημιουργήσει διαφοροποιήσεις από τα αρχικά στοιχεία της ΕΑΣΠ, οι αντίστοιχες συγκρίσεις προγραμματισμού και υλοποίησης του 2013 σε σχέση με το 2014 οδηγούν στα θετικά ως άνω συμπεράσματα.
Από την ίδια μελέτη, προκύπτει επίσης η μεταβολή του μίγματος εισερχόμενων πτήσεων με τις τακτικές πτήσεις να είναι πλέον περισσότερες από τις πτήσεις τσάρτερ (51% τακτικές / 49% τσάρτερ). Πρόκειται για μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη διότι δείχνει ότι εξελίσσονται στη χώρα μας συνθήκες μεγαλύτερης ισορροπίας στα τουριστικά δίκτυα διανομής, άρα και στη ζήτηση.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...